Piektdienas vakarā Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā gāja bojā astoņi pusaudži un 13 tika ievainoti drūzmā, kas izcēlās Bulgārijas lielākajā diskotēkā, paziņoja policija.
Iepriekš bija ziņots par ēkas kāpņu sagrūšanu pūļa spiediena dēļ, bet policija noliedza šīs ziņas. Viens no diskotēkas īpašniekiem noliedza arī aculiecinieku ziņas par kāda balkona sagrūšanu.

Drūzma izcēlās, kad pusotrs tūkstotis pusaudžu mēģināja iekļūt Sofijas centra diskotēkā "Indigo" uz Ziemassvētku ballīti. Visi astoņi bojā gājušie ir miruši nosmokot, sacīja slimnīcu darbinieki. Daži pusaudži paslīdēja uz apledojušām kāpnēm un viņus samīdīja citi diskotēkas apmeklētāji, paziņoja Iekšlietu ministrijas darbinieks.

Seši bērni 12 vai 13 gadu vecumā tika nogādāti slimnīcā smagā stāvoklī. Medicīnisko palīdzību lūdza vēl aptuveni 50 pusaudžu, bet viņu veselības stāvoklis nav dzīvībai bīstams.

Iekšlietu ministrs Georgijs Petkanovs paziņoja, ka viens pusaudzis gājis bojā notikuma vietā, bet pārējie miruši slimnīcā. Lielākā daļa bojā gājušo bija jaunāki par 15 gadiem.

Ievainotos slimnīcā apmeklēja premjerministrs Simeons Saksekoburgotskis, kā arī j aunievēlētais prezidents Georgijs Parvanovs un tagadējais prezidents Petars Stojanovs. Bojā gājušo bēru dienā tiks izsludinātas nacionālās sēras.

"Apstākļi diskotēkā bija primitīvi un šo incidentu vajadzēja paredzēt," sacīja Parvanovs.

Piektdienas vakarā Iekšlietu ministrija lika slēgt diskotēkas visā valstī.

Diskotēka "Indigo" varēja uzņemt četrus tūkstošus cilvēku un piektdien apmeklētāju skaits bija sevišķi liels, jo sākās Ziemassvētku brīvdienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!