Skaļas mūzikas atskaņošana, dejošana, atkailināšanās, skūpstīšanās un pat sadošanās rokās publiskā vietā saskaņā ar Dubaijas varasiestāžu jaunākajām vadlīnijām atzīstama par nepiedienīga uzvedību, sestdien vēsta mediji.

Arābu valodā iznākošais laikraksts "Al Emarat Al-Youm" ziņo, ka Dubaijas Administratīvā padome aicinājusi emirāta iedzīvotājus, no kuriem 80% ir ārvalstnieki, cienīt musulmaņu valsts paražas un nepieļaut nepiedienīgu uzvedību.

Noteikumi, kas attiecas uz visām publiskajām vietām, liedz jebkādas atkailināšanās veidus, skaļas mūzikas atskaņošanu, dejošanu, skūpstus starp pretējiem dzimumiem un neprecētu pāru sadošanos rokās.

Par jebkura noteikuma pārkāpumu neatkarīgi no tā, vai to pastrādājis valsts pilsonis vai ārvalstnieks, draud cietumsods, ziņo laikraksts.

Noteikumi arī nosaka, ka ikvienam, kas tiks pieķerts alkohola reibumā ārpus īpašajām zonām, kur to atļauts lietot, draud naudassods vai cietumsods.

Dubaija ir viena no septiņām Apvienoto Arābu Emirātu valstiņām, un tās lielo imigrantu skaitu veido mazkvalificētais darbaspēks no Āzijas un profesionāļi, kas ieradušies no rietumvalstīm.

Atšķirībā no vairuma konservatīvo Persijas līča valstu, emirāts līdz šim pieļāvis salīdzinoši vaļīgu ģērbšanās stilu un devis mājvietu desmitiem viesnīcu ar bāriem un klubiem, kuros legāli tiek tirgots alkohols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!