Pagājušajā mēnesī Dubaijā nogalinātais "Hamas" komandieris Mahmuds al Mabhuhs vispirms iemidzināts ar spēcīgu nomierinošu medikamentu un pēc tam nosmacēts, svētdien paziņojusi Dubaijas policija, kas šajā slepkavībā vaino Izraēlas izlūkdienestu "Mossad".

"Slepkavas izmantojuši šādu metodi, lai liktos, ka viņš miris dabīgā nāvē," norādījis Dubaijas policijas priekšnieka vietnieks Hamiss Matars am Mazeina, atsaucoties uz pēcnāves ekspertīzes datiem. Pēc viņa teiktā, analīžu rezultāti neļauj spriest par Mabhuham iešļircināto medikamenta daudzumu, jo tā klātbūtni vispār ir grūti noteikt.

50 gadus vecā Mabhuha līķis tika atrasts 20.janvārī luksusa klases viesnīcā Dubaijā.

Izraēla uzskatīja, ka Mabhuham ir svarīga loma kontrabandas ieroču piegādē "Hamas" kontrolētajai Gazas joslai.

Dubaijas policija saista ar šo slepkavību 26 cilvēkus ar Lielbritānijas, Īrijas, Francijas, Vācijas un Austrālijas pasēm, no kurām liela daļa, domājams, vai nu viltotas, vai iegūtas nelikumīgā ceļā. Šīs aizdomas jau izraisījušas diplomātiskas domstarpības minēto valstu attiecībās ar Izraēlu - to valdības uzaicinājušas uz pārrunām Izraēlas vēstniekus.

Dubaijas policijas priekšnieks Dahi Halfans aicinājis "Mossad" vadītāju Meiru Daganu "vai nu atzīties noziegumā, vai sniegt pamatotu kategorisku noliegumu". "Taču [Dagana] pašreizējā nostāja liecina, ka viņš ir nobijies. Lai viņš rīkojas kā vīrs un izstāsta patiesību," piebildis Halfans.

Izraēla savukārt paziņojusi, ka nav pierādījumu, kas pamatotu šādas apsūdzības, un noraidījusi aicinājumus arestēt Daganu, nosaucot tos par "nepamatotiem un absurdiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!