Foto: AP/Scanpix/LETA

Vismaz 15 cilvēki gājuši bojā, kad Peru dienvidaustrumos, Andu kalnu pilsētā Abankajā, dubļu un akmeņu lavīna daļēji sagrāva viesnīcu, kurā tobrīd tika svinētas kāzas, atsaucoties uz amatpersonu teikto, svētdien rakstīja raidorganizācija BBC.

Zemes nogruvums sagrāva vairākas ēkas sienas, sagāžot arī jumtu un burtiski aprokot kāziniekus. Incidenta laikā viesnīcā "Alhambra" atradušies apmēram 100 viesu, vietējiem plašsaziņas līdzekļiem pastāstīja Peru civilās aizsardzības institūta ("Indeci") vadītājs Horhe Čavess.

Vietējie mediji ziņo, ka "Alhambras" viesnīca atrodas netālu no stāvas nogāzes, un ēkā sabrukušās sienas bijušas būvētas, paredzot, ka tām jāiztur dubļu lavīna.

Svētdienas incidentā Abankajā kopumā ievainoti divdesmit deviņi cilvēki. Lavīnu izraisījušas ilgstošās lietavas reģionā.

Abankajas mērs Gido Čavaija sacīja, ka tika ieguldītas visas pūles, lai nodrošinātu, ka glābēji spēj sasniegt tos, kas ieslodzīti gruvešos. Ievainotie nogādāti vietējā slimnīcā, viņš piebilda. "Indeci" sociālajos medijos ievietotajos attēlos redzami glābēji, kuri pārmeklē gruvešus un nes cilvēkus uz nestuvēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!