Foto: EPA/Scanpix/LETA

NATO pārskatīs savu pozīciju neiesaistīties konfliktā Ukrainā gadījumā, ja Krievija pielietos ķīmiskos ieročus, paziņojis Polijas prezidents Andžejs Duda.

"Ja jūs jautājat man, vai [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins varētu izmantot ķīmiskos ieročus, tad, manuprāt, pašlaik Putins var pielietot visu, kas vien ienāk prātā, jo īpaši tad, kad viņš nonācis grūtībās. Viņš jau ir zaudējis šo karu no politiskā viedokļa un arī no militārā viedokļa viņš acīmredzami neuzvar," Duda teica intervijā britu raidsabiedrībai BBC.

Masu iznīcināšanas līdzekļu pielietojums mainītu visus noteikumus, uzsvēra Polijas prezidents, un NATO vajadzēs izlemt, viņš brīdināja.

Jau vēstīts, ka NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā Vācijas laikrakstam "Welt am Sonntag" pieļāvis, ka Krievija gatavojas pielietot ķīmiskos ieročus, lai gan par tādiem plāniem apsūdz Ukrainu.

"Ar šausmām redzam, kā pieaug bojāgājušo civiliedzīvotāju skaits un Krievijas spēku bezjēdzīgi nodarītie postījumi. Ukraiņi drosmīgi un apņēmīgi pretojas, tomēr, domājams, tuvākās dienas nesīs vēl lielāku postu," viņš sacījis.

Stoltenbergs intervijā kārtējo reizi noraidīja aicinājumus NATO noteikt lidojumu aizlieguma zonu virs Ukrainas, kas nozīmētu tiešu konfrontāciju ar Krievijas spēkiem.

Krievija 24. februāra rītā sāka iebrukumu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!