Foto: Kadrs no video

Bruņotais konflikts Ukrainas austrumos neapšaubāmi ir viens no satraucošākajiem pēdējo gadu pasaules notikumiem, kas atstāj pēdas politikā, ekonomikā, kā arī vienkāršo cilvēku dzīvē, nopietnajā un popkultūrā.

Sociālie tīkli un tehnoloģiskās iespējas nodrošina plašu video, fotomateriālu un stāstu izplatīšanos, kuru pieejamība dod iespēju patriotisma pacilājumā darboties arī citiem. Tā interneta vietne "Petr i Mazepa" izsludināja konkursu "Palīdzi ZSU (Ukrainas Bruņotie spēki) ar pirātisku video", kurā dalībnieki veidoja mūzikas video par kara tēmu.

Par labāko atzīts Tarasa no Ļvivas iesūtītais dinamiskais video "Postalij step" ("Dumpinieciskais solis"), kurā deklamēta Maksima Stepovoga dzeja.

Jāatzīmē, ka par šo klipu un pašu konkursu atzinību izteicis arī Ukrainas prezidents Petro Porošenko, norādot, ka tas ir nozīmīgs ieguldījums pretdarbībā Krievijas informatīvajam karam.

Otrajā vietā palicis kāda kara dalībnieka ar segvārdu "Army" rullītis, kurā dzirdama "Ukrainas nacionālista lūgšana".

Nākamais populārākais ir karadarbības dalībnieka Grieķa veikums "Karš", kurš par spīti nosaukumam vairāk ir par cilvēkiem.

Ceturto vietu nopelnījis "AZMT Production and Military Division" klips "Varoņu paaudze".

Pilnu konkursam iesūtīto video sarakstu var redzēt šeit.

Ukrainas Austrumos jau vairāk nekā divus gadus notiek karš starp Ukrainas spēkiem un Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši daļu no Luhanskas un Doņeckas apgabaliem. Lai gan nu jau mēnešiem formāli spēkā ir pamiers un frontes līnija nemainās, ik dienas pienāk ziņas ar apšaudēm un bojāgājušajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!