Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kuveitā strādājošas filipīniešu mājkalpotājas noslepkavošanas gadījuma dēļ prezidents Rodrigo Duterte piedāvājis drošības apsvērumu nolūkos apmaksāt mājupceļu uz dzimteni visiem tautiešiem, kas to vēlēsies. Paredzams, ka aptuveni 10 000 valstī strādājošie piedāvājumu varētu pieņemt, vēsta "Vice News".

Pagājušajā trešdienā Kuveitā kādas 29 gadus vecas filipīnietes Džoannas Damafelisas ķermenis tika atrasts viņas darba devēja dzīvokļa saldētavā. Sieviete bija pazudusi apmēram gadu. Gandrīz 270 000 filipīniešu dzīvības ir apdraudētas, uzskata Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte.

Pēc fotogrāfiju ar nozieguma upuri saņemšanas, Duterte apgalvoja, ka filipīniete esot "izcepta kā cūka". "Vai kaut kas nav kārtībā ar jūsu kultūru? Vai kaut kas nav kārtībā ar jūsu vērtībām?" Duterte Kuveitai adresējis retorisku jautājumu.

Lai mazinātu iedzīvotāju sašutumu par notikušo, Filipīnas spērušas pirmos soļus, lai atpakaļ mājās nogādātu filipīniešus, kuriem vīzu derīguma termiņš ir iztecējis. Valsts sola segt lidojuma un vīzas atjaunošanas izmaksas. "Esmu gatavs pārdot savu dvēseli, lai tikai atrastu naudu un viņi varētu atgriezties mājās," paziņojumā presei paziņojis Filipīnu prezidents.

Filipīnas arī aizliegušas saviem pilsoņiem Kuveitā pieņemt jaunus darba piedāvājumus. Līdz šim jau aptuveni 2200 filipīniešu Kuveitā saņēmuši dokumentus izceļošanai no Persijas līča valsts. Savukārt vismaz 900 no viņiem ir jau atgriezušies. Bagātajā Līča valstī kopumā strādā aptuveni 276 000 filipīniešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!