Ārlietu ministrs Aleksandrs Dauners preses konferencē Džakartā ziņo, ka prasība atbrīvot Abu Bakaru Baširu, par saikni ar al-Qaeda apsūdzēta teroristu grupējuma garīgo līderi, tika nodota ar telefona īsziņas palīdzību.

“Vakar, apmēram 45 minūtes pirms uzbrukuma viņi saņēma īsziņu, kurā bija teikts, ka grupējums uzbruks vienai no rietumvalstu vēstniecībām, ja netiks atbrīvots viņu līderis,” Dauners stāsta ziņu aģentūrai Reuters.

66 gadus vecais Baširs atrodas policijas uzraudzībā, un tiek apsūdzēts par saistību ar terora aktiem. Viņš noliedz jebkādas apsūdzības par noziegumu izdarīšanu vai saistību ar “Jemaah Islamiah”, kura tiek uzskatīta par tādu kā al-Qaeda reģionālo pārstāvniecību.

Indonēzijas policija jau ir izvirzījusi apsūdzību “Jemaah Islamiah” grupējumam par uzbrukumu Austrālijas vēstniecībai, kura laikā bojā gāja deviņi, bet ievainoti tika 182 cilvēki. Lielākā daļa upuru bija Indonēzijas iedzīvotāji.

Šķiet, ka grupējums atzīst savu vainu, jo ir izplatījis Interneta paziņojumu. Tajā teikts, ka ir gaidāmi vēl citi uzbrukumi, ja vien Austrālija neizvedīs savus bruņotos spēkus no Irākas.

Austrālijas premjerministrs Džons Hovards apgalvo, ka 850 Austrālijas karavīri, kas izvietoti Irākā un tās apkārtnē, tur arī paliks. Opozīcijas līderis Marks Lethems uzstāj, ka karavīrus līdz Ziemassvētkiem vajadzētu izvest no Irākas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!