Foto: AFP/Scanpix/LETA
Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā pēdējā gada laikā ievērojami palielinājies dzīvojamajās zonās atrasto indīgo čūsku skaits, vēsta CNN.

Divas reizes pēdējo četru mēnešu laikā kāds vietējais iedzīvotājs Gufrons Arifudins atradis radības ložņājot cauri savas mājas pagalmam Džakartas austrumu daļā. Jaungada naktī Arifudins pagalmā atrada pat 1,5 metru garu indīgu kobru.

"Biju tik pārsteigts," stāsta Arifudins, kurš čūskas nekad iepriekš nebija redzējis, lai gan dzīvo tur jau vairākus gadus.

Čūsku aizsardzības un glābšanas grupa "Sioux Snake Rescue" zvanus no cilvēkiem, kam vajadzīga palīdzība cīņā ar čūskām, saņem teju katru dienu.

CNN skaidro, ka 9,6 miljonu iedzīvotāju apdzīvotajā Džakartā čūsku parādīšanās kļūst par arvien biežāku parādību. Par galveno iemeslu eksperti tam min lielos iedzīvotāju saražoto atkritumu daudzumus un slikto to pārstrādi.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai problēmu novērstu, iedzīvotājiem būtu jāpievērš lielāka uzmanība vides sakopšanai, papildina eksperti.

2017. gadā ap 150 kopienā esošie brīvprātīgie izglābuši vairāk nekā 130 čūskas, kas mitinājušās cilvēku dzīvesvietās. Vēl gadu iepriekš, 2016. gadā, čūsku skaits bija ap 90. Lielākā atrastā čūska brīvprātīgo grupai bija 2016. gadā atrasts sešus metrus garš pitons kādas mājas griestos Kembangas rajonā rietumu Džakartā.

"Mēs tās notveram un pēc tam palaižam brīvā dabā, kaut kur tālu no cilvēku apdzīvotām teritorijām, lai nākotnē nerastos jauni konflikti," viens no brīvprātīgajiem stāsta par "cīņu" ar čūskām.

Visbiežāk čūskas sastopamas laika posmā starp Novembri un Martu, kad lieli lietus plūdi izskalo čūskas no viņu slēpšanās vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!