Foto: AFP/Scanpix
Popmūzikas karaļa Maikla Džeksona bijušā ārsta Konrāda Marijas māte Milta Raša tiesā lūgusi dēlu sodīt ar minimālu sodu, otrdien vēsta aģentūra "RIA Novosti". Plānots, ka otrdien Losandželosas Augstākā tiesa pasludinās spriedumu lietā, kurā ārsts apsūdzēts Džeksona netīšā nonāvēšanā.

Sieviete tiesnesim Maiklam Pastoram nosūtījusi vēstuli, kurā skaidrojusi, kāpēc viņas dēls pelnījis minimālo sodu. "Mans dēls nekad nav dzēris vai lietojis narkotikas, viņš nekad iepriekš nav pārkāpis likumu, un es ļoti uztraucos, ka tagad viņu varētu ielikt cietumā," vēstulē rakstījusi apsūdzētā māte.

Raša norādījusi, ka dēls ļoti pārdzīvojis Džeksona nāvi un tā kļuvusi par viņa dzīves lielāko traģēdiju un arī smagāko dzīves mācību. "Es jūs lūdzu ņemt vērā manis teikto un izrādīt līdzjūtību pret Konrādu, piespriežot viņam nosacītu sodu vai piespiedu darbus sabiedrības labā," vēstulē rakstījusi sieviete.

Savukārt Džeksona māte Ketrīna Džeksone televīzijas kanālam CNN paziņojusi, ka cer uz visbargāko sodu dēla nāvē vainotajam.

Jau vēstīts, ka prokuratūra aicina Losandželosas Augstāko tiesu piespriest Džeksona bijušajam ārstam Marijam maksimālo sodu - brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, tikmēr viņa advokāts saka, ka viņa klients jau ir ieslodzīts savā nožēlā un pašpārmetumos līdz mūža galam, tāpēc viņam vajadzētu piespriest nosacītu cietumsodu.

7.novembrī zvērināto tiesa atzina, ka Marijs ir vainīgs Džeksona netīšā nonāvēšanā, un kopš tā laika kardiologs atrodas ieslodzījumā.

Džeksons nolīga Mariju 2009.gada maijā kā savu personīgo ārstu, gatavojoties 50 koncertu turnejai Londonā. Kardiologs bija līdzās 50 gadus vecajam popmūzikas dziedātājam, kad tas 2009.gada 25.jūnijā nomira no sirds apstāšanās. Tiesu ekspertīze apliecināja, ka popzvaigzne mira no dažādu spēcīgu medikamentu kokteiļa, starp kuriem bija arī propofols - spēcīgs anestēzijas līdzeklis, kas tiek izmantots ķirurģijā, nevis mājas apstākļos.

Marijs tiesā savu vainu neatzina, lai gan nenoliedza, ka 2009.gada 25.jūnijā būtu injicējis savam pacientam dažādus medikamentus, ieskaitot propofolu, lai palīdzētu Džeksonam aizmigt.

Aizstāvība apgalvoja, ka Marijs injicējis Džeksonam salīdzinoši nelielu 25 miligramu propofola devu, un kamēr ārsts bija izgājis, popmūziķis patvaļīgi injicējis sev papildu devu, kas izrādījās letāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!