Foto: Kadrs no video

Popularitāti guvis vietnē "YouTube" publicēts video ar Doņeckas prokrievisko kaujinieku komandieri "Givi", kurš, intervijas laikā sākoties apšaudei pie Doņeckas lidostas, saglabā pilnīgu mieru par spīti sprādzieniem un lidojošām šķembām.

Ar iesauku "Givi" pazīstamais kaujinieks, kurš komandē separātistu spēkus pie Ukrainas karavīru kontrolētās Doņeckas lidostas, ierakstā sniedz interviju "Novorossia.tv" žurnālistam. Video piecās dienās skatīts vairāk nekā pusmiljonu reižu.

"Nu lūk, paklausieties, pašlaik pa mums strādā ar "Grad"," sarunas laikā paziņo "Givi", norādot uz sadzirdamu dārdoņu, kas pēc brīža pāraug spēcīgos sprādzienos. Kamēr apkārt sākas rosība un citi klātesošie redzami steigā saskrienam telpās, "Givi" neizkustas ne no vietas, bet ar dziļdomīgu skatienu tālumā ievelk cigaretes dūmu.

"Visu dzirdējāt, redzējāt," izpūtis dūmu paziņo "Givi". "Lūk, šķembas pa mums lido. Sargiet galvu," viņš turpina, noliecoties pēc atlidojušās atlūzas.

Kaujinieku komandieris "Givi" redzams arī videoierakstā, kurā fiksēta kauja pie Doņeckas lidostas.

"Givi" pazīstams arī ar to, ka ir draudējis ne tikai Ukrainas valdībai, bet arī Polijai, lai tā "pārtrauc piegādāt Ukrainai ieročus un tankus". "Mēs atnāksim pie jums, noteikti atnāksim," brīdina "Givi", skaidrojot, ka kaujinieki neapstāsies pie Doņeckas.

Kā liecina internetā publicētas intervijas, kopā ar "Givi" karo arī lauka komandieris "Motorola", kurš bija pirmais cilvēks, kuru salaulāja pašpasludinātā "Doņeckas Tautas Republika". Attēlus no "Motorolas" un viņa sievas Jeļenas svinīgās un neparastās laulību ceremonijas var apskatīt šeit.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!