Ne visi pasaulē ir norūpējušies par polāro ledāju sarukšanu - Ronalds Stams savu biznesu orientējis uz kausētu leduskalnu pārdošanu, un jauno dzērienu labprāt pērk pēc ekskluzivitātes izslāpušie japāņi, ziņo britu laikraksts "Sunday Times".
Kalifornijā ledāju ūdeņi kļuvuši par īstu modes dzērienu, un Beverlijhilsā par pudeli pircēji gatavi maksāt 10 dolārus. Tagad Stams plāno paplašināt savu biznesu, un pārdot ledājus arī Lielbritānijā, turklāt Londonā viņš jau kā potenciālos klientus apmeklējis arī "Titanic" bāru Pikadillijā.

No arktiskajiem ledājiem pastāvīgi atlūst arvien jauni leduskalni, kas apdraud kuģošanas drošību, tādēļ Kanādas un Grenlandes zvejnieki 150 000 gadus vecos sasalušā ūdens bluķus nogādā drošākās vietās.

Ledāju pildīšanu pudelēs gatavojas atbalstīt arī Ņūfaundlendas vietējā valdība, kas cīnās ar 15 procentu bezdarbu šajā Kanādas provincē. Ūdens pārdevēji vēlas iegādāties vienu vai divus lietotus naftas tankerus, lai pārvadātu dārgāko kravu.

Lai gan ledāju ūdens atbilst ASV kontroles institūciju prasībām, pārdevēji Francijā par tā kvalitāti nav sajūsmā. "Man šķiet, ka tur bija pačurājis leduslācis", norādīja viens no skeptiķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!