Foto: Publicitātes foto

Pirmdienas rītā Somālijas galvaspilsētā nogranda divi sprādzieni, nogalinot vismaz trīs cilvēkus, ziņo "Al Jazeera".

Sākotnēji uzbrucējs–pašnāvnieks ar sprāgstvielām pildītu automašīnu ieskrējis ceļa kontrolpunktā netālu no starptautiskās lidostas un tikai pārsimts metrus no Āfrikas Savienības miera uzturēšanas spēku bāzes. Varasiestādes norāda, ka šajā uzbrukumā miruši vismaz trīs cilvēki.

Pēc pirmās eksplozijas caur cietušo un vairs neapsargāto kontrolpunktu izbraukusi otra automašīna, strauji tuvojoties militārajai bāzei, taču miera uzturētāji to sašāvuši, izraisot sprādzienu aptuveni 200 metrus pirms bāzes vārtiem. Sprādziena vilnis izsitis logus un pat norāvis jumtus dzīvojamajām ēkām un viesnīcai "Hotel Peace" vairāku simtu metru attālumā, ziņo aculiecinieki.

Ar "Al Qaeda" saistītā džihādistu teroristu organizācija "Al-Shabab" jau uzņēmusies atbildību par notikušo. Tā arī norādījusi, ka uzbrucēju mērķis bijusi viesnīca, kurā pērn tikušies Āfrikas valstu līderi. Tieši viesnīca uzbrukumā cietusi visvairāk.

This is the cctv record of today's explosion from Lido Beach. Terrorism is the scourge of humanity everywhere. pic.twitter.com/8eCa9WxUvj

— Turkey in Somalia (@TC_Mogadishu) January 2, 2017



Islāmisti pēdējo gadu laikā ar Āfrikas Savienības miera uzturēšanas spēku palīdzību patriekti no lielas daļas to iepriekš kontrolēto pilsētu un ciemu 20 gadus ilgā pilsoņkara plosītās Somālijas centrālajos un dienvidu apgabalos.

Pagājušajā nedēļā grupējums padzina valsts drošības spēkus no Afgojas pilsētas Mogadišu pievārtē, pasludinot kontroli pār to. "Al-Shabab" vēlas panākt Somālijas sekošanu striktiem šariata likumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!