Foto: Reuters/Scanpix

Jemenas dienvidos pie Adenas starptautiskās lidostas trešdien eksplodēja divi automašīnās ievietoti spridzekļi, nogalinot vismaz 10 militārpersonas, pavēstīja Jemenas amatpersonas.

Uzbrukums bija vērsts pret drošības spēku bāzi, kas atrodas blakus lidostai. Vispirms tika uzspridzināts automobilis pie bāzes ieejas, ļaujot bāzē iebraukt otrai automašīnai, kas tur eksplodēja.

"Uzbrucēji bija džihādisti," sacīja armijas ziņu avots.

Pēc divkāršā terorakta izcēlās sadursmes starp uzbrucējiem un karavīriem bāzes teritorijā, kuru nobloķēja valdības bruņotie spēki, kas bija atsūtīti kā papildspēki, stāstīja aculiecinieki.

Uzbrukums notika dienā, kad musulmaņi svin reliģiskos svētkus "Eid al-Fitr", ar kuriem noslēdzas svētais gavēņa mēnesis ramadāns.

Ostas pilsētu Adenu kontrolē Jemenas valdības spēki, kas to pirms vairāk nekā gada atkaroja šiītu nemierniekiem hutiešiem, kuri ir ieņēmuši lielu daļu Jemenas.

Jemenā bāzētais teroristu grupējums ""Al-Qaeda" Arābijas pussalā" (AQAP) ir izmantojis varas vakuumu, kuru radījis valdības un hutiešu konflikts, lai paplašinātu savu klātbūtni Jemenas dienvidos un dienvidaustrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!