Foto: Kadrs no video

Islāmistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kareivji otrdien, 22. novembrī,Irākas pilsētā Mosulā publiski nocirta galvas 15 sagūstītiem Irākas karavīriem, vēsta kurdu medijs "ARA News".

Karavīrus džihādisti sagūstīja pēc pagājušās nedēļas kaujām, kas risinājās pilsētas dienvidrietumos. Eksekūcijas vēroja simtiem cilvēku, bet karavīru līķi pēc tam tika izlikti aplūkošanai uz galvenajiem pilsētas ceļiem, raksta "ARA News".

Vēstīts, ka "Daesh" džihādisti Mosulā regulāri nogalina civiliedzīvotājus, bet viņu līķus pakar pie elektrības stabiem.

Trešdien, 23. novembrī, Irākas šiītu grupējumi paziņoja, ka rietumos no Mosulas ir sasnieguši Irākas Kurdistānas reģiona pešmergas karotāju pozīcijas, kas nozīmē, ka džihādistu grupējums "Daesh" Mosulā un tās apkaimē tagad ir nošķirts no Sīrijas un pārējās Irākas.

Šiītu panākumi nozīmē, ka "Daesh" spēki tagad atrodas ielenkumā starp Mosulas austrumu rajoniem, kur, sastopot sīvu pretestību, cīnās Irākas armija, un Tell Afaras apvidu.

Kauja par Mosulas atbrīvošanu, kurā piedalās Irākas armija, Irānas atbalstītās šiītu brigādes, Kurdistānas pešmerga un Rietumvalstu speciālo uzdevumu vienības un ko atbalsta ASV vadītā starptautiskā koalīcija, sākās 17. oktobrī.

No islāmistu kaujiniekiem atkarotas plašas teritorijas uz ziemeļiem, austrumiem un dienvidiem no pilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!