Foto: Reuters/Scanpix

Džihādistu grupējums "Islāma valsts Irākā un Levantē" (ISIL) Alepo provincē, Sīrijas ziemeļos, deviņus cilvēkus sodījis ar nāvi, piesitot viņus krustā. Astoņi nogalinātie bijuši karotāji vienībās, kas cīnās kā pret Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu, tā arī pret džihādistiem, svētdien pavēstīja Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights".

"ISIL Deir Haferā, Alepo austrumos, izpildīja nāvessodu astoņiem vīriešiem," jo viņi piederējuši nemiernieku grupējumam, kas cīnījies kā pret džihādistiem, tā pret Asada spēkiem.

ISIL naidīgo grupējumu kaujiniekus "piesituši krustā ciemata galvenajā laukumā, kur viņu līķi paliks trīs dienas".

Vēl viens cilvēks piesists krustā Alepo provinces Al Babas pilsētā, netālu no robežas ar Turciju.

ISIL ir viens no aktīvākajiem un labāk organizētajiem nemiernieku grupējumiem Sīrijā, turklāt pēdējā laikā tas izvērsis plašas operācijas Irākā.

ISIL džihādistu plašā ofensīva Irākā, kur viņiem izdevies sagrābt smago bruņojumu, arī ASV ražotu, nostiprinājis viņu pašapziņu arī Sīrijā, skaidro aktīvisti.

ISIL kaujinieki kopš jūnija sākuma savā kontrolē sagrābuši plašas teritorijas piecās Irākas provincēs un nonākuši nepilnu 100 kilometru attālumā no Bagdādes.

ISIL vēlas plašās teritorijās Irākā un Sīrijā izveidot valsti, kas dzīvotu atbilstoši sunnītu viduslaiku paražām.

Sīrijā ISIL nesaskaņas ar pārējiem nemiernieku grupējumiem kopš janvāra pāraugušas atklātā karadarbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!