Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV pirmā lēdija Džila Baidena 11.jūlijā savā runā latīņamerikāņus pielīdzināja "brokastu tako". Šis Baidenas izteikums saņēmis kritiku no visa politiskā spektra, ziņo raidsabiedrība "Reuters".

Uzstājoties Sanantonio ikgadējā "UnidosUS" konferencē, Baidena mēģināja uzslavēt meksikāņu izcelsmes amerikāni - Raulu Isahiru , kurš 30 gadus vadīja pilsonisko tiesību un aizstāvības organizāciju.

"Rauls palīdzēja izveidot šo organizāciju, saprotot, ka šīs kopienas daudzveidība, tikpat atšķirīga kā Bronksas bodegas, tikpat skaista kā Maiami zieds un tikpat unikāla kā brokastu tako Sanantonio, ir jūsu spēks," sacīja Baidena.

Baidenas izteikums bija mēģinājums izteikt komplimentus latīņamerikāņu unikalitātei. "Pirmā lēdija atvainojas. Viņas vārdiem bija jāpauž vienīgi apbrīna un mīlestība pret latīņamerikāņu kopienu," sacīja Baidenas preses pārstāvis Maikls Larosa.

Nacionālā latīņamerikāņu žurnālistu asociācija 11.jūlija vakarā norādīja, ka Baidenai un viņas runas autoriem vajadzētu "labāk izprast mūsu [latīņamerikāņu] tautas daudzveidību". "Mēs neesam tako. Latīņamerikāņu mantojumu nedrīkstētu pielīdzināt stereotipam," sacīja asociācijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!