Foto: LETA
Pretkorupcijas vienība kādā daudzdzīvokļu mājā Nigērijā atradusi vairāk nekā 43 miljonu ASV dolāru (40,3 miljonus eiro), atsaucoties uz vietējās policijas paziņojumu, vēsta raidsabiedrība CTV.

Nigērijas Ekonomikas un finanšu noziegumu komisija no kāda ziņotāja saņēmusi informāciju par kādu, no kura iekšā un ārā tiek nestas somas. Kā liecina komisijas ieraksts sociālajā tīklā "Facebook", kāds avots pastāstījis, ka laiku pa laikam uz dzīvokli somas nesusi netīrās drēbēs tērpusies sieviete.

Likumsargi dzīvokli pārmeklējuši aizvadītās nedēļas trešdienā un skapī atraduši trīs ugunsdrošas lādes ar rūpīgi sapakotām banknotēm. Kopumā atrasti 43 miljoni ASV dolāru (40,3 miljoni eiro), kā arī Lielbritānijas mārciņas 35 tūkstošu dolāru (32,9 tūkstošu eiro) vērtībā un Nigērijas nairas 75 tūkstošu ASV dolāru (70,4 tūkstošu eiro) vērtībā.

Pērnā gada decembrī Nigērijas valdība sāka pretkorupcijas kampaņu, kurā aicina iedzīvotājus tiešsaistē – īpaši šai kampaņai izveidotā vietnē – ziņot par ar korupciju saistītiem noziegumiem. Vietnē iedzīvotājiem iespējams ziņot par valsts līdzekļu izšķērdēšanu, finanšu nelikumībām un krāpšanas gadījumiem.

Ja ziņotāju informācija izrādās patiesa, viņi "var saņemt 2,5 līdz 5 % no summas, kas atgūta".

Februārī Nigērijas informācijas ministrs Lai Mohameds paziņoja, ka programmas ietvaros izdevies atgūt 160 miljonus ASV dolāru (150 miljonus eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!