Foto: Reuters/Scanpix
Džohara Carnajeva, kurš tiek apsūdzēts terora akta sarīkošanā Bostonas maratona laikā, kad bojā gāja 264 cilvēki, advokāti iesnieguši tiesā prasību ar lūgumu viņu klientam kā soda mēru nepiespriest nāvessodu.

Kā vēsta ziņu aģentūra "France Presse", petīcijā, ko sagatavojusi Carnajeva aizstāvība, tiek uzsvērts "pieaugošais daudzums pierādījumu, ka Savienotajās Valstīs pēdējo gadu laikā ar nāvi sodīti nevainīgi cilvēki".

Tāpat Carnajeva advokāti tiesai atgādina, kādu plašu sabiedrisko un starptautisko rezonansi ieguva varas iestāžu mēģinājums aprīļa beigās ar nāvi sodīt apsūdzēto no Oklahomas.

(Toreiz apsūdzētajam tika injicēts vēl nepārbaudīts preparāts, kura dēļ noziedznieks nomira nevis uzreiz, bet pēc pusstundu ilgām mocībām.)

Turpmāka nāvessodu piemērošana, pēc Carnajeva advokātu domām, izraisīs to, ka Amerikas Savienotās Valstis kā nāvessodu nācija "drīzumā un pilnīgi" tiks izolētas no citu demokrātisko valstu puses.

Džohars Carnajevs tiek apsūdzēts pēc 30 amerikāņu likumdošanas pantiem, un spriedums viņam tiks nolasīts šī gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!