Foto: AFP/Scanpix/LETA

Novaks Džokovičs ir "politisko raganu medību" upuris, ceturtdien apgalvoja Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs, raksta portāls "France 24".

Džokovičs netika ielaists Austrālijā, jo viņš nebija "sniedzis atbilstošus pierādījumus" par vakcināciju pret Covid-19 vai medicīnisku atbrīvojumu. Serbijas sportists trešdien bija ieradies Melburnā, jo "Australian Open" čempionāta organizatori viņam piešķīra medicīnisko atbrīvojumu. Džokovičs cerēja aizstāvēt savu "Australian Open" čempiona godu un tikt pie 21. "Grand Slam" titula – panākuma, kuru vīriešu tenisā līdz šim nav paveicis neviens.

Vučičs gan apgalvoja, ka Džokovičs tiek vajāts, jo citiem tenisistiem tika atļauts ieceļot Austrālijā ar medicīnisku izņēmumu.

"Tas, kas nav godīgi, ir politiskās raganu medības (pret Džokoviču), kurā visi, tostarp Austrālijas premjerministrs, izliekas, ka noteikumi attiecas uz visiem," medijiem sacīja Vučičs.

Vučičs norādīja, ka Serbijas varas iestādes divas reizes ir sazinājušās ar Austrālijas vēstnieku, un Serbijas premjerministre Ana Brnabiča sazināsies ar Austrālijas Iekšlietu departamenta vecāko pārstāvi.

"Es baidos, ka šī nerimstošā politiskā Novaka vajāšana turpināsies līdz brīdim, kad viņi kaut ko varēs pierādīt, jo, ja nevarat kādu uzvarēt, tad pievērsieties šāda veida lietām," sacīja Vučičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!