Foto: EPA/Scanpix/LETA

Sacensībā par Lielbritānijas Konservatīvās partijas līdera un valsts premjerministra amatu līdzšinējais favorīts, bijušais ārlietu ministrs Boriss Džonsons, neraugoties uz mediju pastiprināto interesi par viņa privāto dzīvi, joprojām ievērojami apsteidz sāncensi pašreizējo ārlietu ministru Džeremiju Hantu, liecina ceturtdien izplatītie aptaujas dati.

Partijas līderis tiks izraudzīts 160 000 Konservatīvās partijas biedru balsojumā.

66% partijas biedru līdera amatā atbalsta Džonsonu, bet 30% - Hantu, liecina politisko ziņu vietnes "Conservative Home" aptauja, kuras gaitā iztaujāti 1279 partijas biedri.

Strīds, kas mājās noticis starp Džonsonu un viņa partneri, kopš pagājušās piektdienas aizēnojis premjera amata pretendenta kampaņu. Politiķa kaimiņi strīdu ierakstījuši un nodevuši laikraksta "The Guardian" rīcībā.

Kā skaidro "Conservative Home", Džonsona "sadzīves strīdam nav bijusi teju nekāda ietekme uz viņa pozīcijām aktīvistu vidū".

"Vairums partijas biedru augsti vērtē breksitu un konservatīvo vēlēšanu uzvaru un uzskata, ka Džonsons ir labākās pozīcijās, lai panāktu abu šo mērķu īstenošanu," norāda ziņu vietne.

Konservatīvās partijas biedri "laikrakstu "The Guardian" uzskata par oponentu", skaidro "Conservative Home". "Tā kā šis laikraksts publicēja vēsti par incidentu, vairums partijas biedru, kā šķiet, to nav ņēmuši vērā".

Hanta centieni pārvarēt attālumu, kas viņu šķir no Džonsona, izrādījies "pārāk liels izaicinājums", skaidro izdevums.

Tiesa gan, salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, kurā Džonsonam tika prognozēts 72%, bet Hantam 26% atbalsts, Hanta sniegums ir "ievērojami labāks", atzīst "Conservative Home".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!