Foto: AFP/Scanpix/LETA

Rietumiem vajadzētu pastiprināt sankcijas pret Krieviju, līdz tā pilnībā izved savus karavīrus no Ukrainas, trešdien paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

Premjerministrs, uzrunājot Lielbritānijas parlamenta locekļus, norādīja, ka G7 sankciju atcelšana vienkārši apmaiņā pret uguns pārtraukšanu no Krievijas puses ir tieši tas, ko Krievijas prezidents Vladimirs Putins varētu gribēt.

"Manuprāt, mums vajadzētu pastiprināt sankcijas (..), kamēr no Ukrainas izvesti pilnīgi visi viņa karavīri," paziņoja Džonsons.

Viņš arī pavēstīja, ka valdība apsver nopietnākas militārās palīdzības piegādāšanu Ukrainai.

Džonsons atklāja, ka Ukrainai varētu tikt nosūtītas bruņutransportieri, lai palīdzētu armijai izlauzties cauri Mariupoles aplenkumam.

Pēc Krievijas un Ukrainas delegāciju sarunām Stambulā šonedēļ mediji ziņoja, ka Lielbritānija, Francija un ASV varētu piekrist garantēt Ukrainas drošību apmaiņā pret Krievijas karaspēka aiziešanu no Ukrainas.

Tomēr Džonsons noraidīja iespējamību, ka Lielbritānija varētu sniegt Ukrainai tādas pašas drošības garantijas, kādas bauda NATO dalībvalstis. Ukrainai varētu tikt piemērota cita drošības koncepcija.

Ukraina ar Rietumu palīdzību varētu tikt apbruņota tik ļoti, ka Putinam vairs nebūtu pa spēkam to iekarot, norādīja Džonsons.

"Mēs esam uz šī ceļa," deputātiem norādīja premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!