Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas ārlietu sekretārs Boriss Džonsons pauda viedokli, ka ASV prezidents Donalds Tramps būtu pelnījis Nobela Miera prēmiju, ja spēs veiksmīgi atrisināt Ziemeļkorejas un Irānas jautājumus, ziņo "Politico".

"Ja Tramps spēs atrisināt Ziemeļkorejas jautājumu un Irānas kodolvienošanos, tad es neredzu iemeslu, kādēļ viņš ir sliktāks kandidāts uz Nobela Miera prēmijas iegūšanu par Baraku Obamu," izteicās Džonsons. Obama ieguva šo apbalvojumu 2009. gadā par "īpašiem centieniem stiprināt starptautisko diplomātiju un sadarbību starp tautām".

Džonsons ir ieradies divu dienu vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs, lai mēģinātu atturēt ASV no Irānas kodolvienošanās pamešanas. Lielbritānijas ārlietu sekretārs norādīja, ka izstāšanās no kodolvienišanās būtu kļūda un ka nepilnības, kas ir atrodamas šīs vienošanās ietvaros var tikt izlabotas, raksta "Politico".

Džonsons ir kārtējais Rietumeiropas līderis, kas pēdējo nedēļu laikā ir ieradies ASV, lai censtos pārliecināt Trampu par to, ka izstāšanās no Irānas kodolvienošanās nebūtu pareizs lēmums. Pirms Džonsona uz ASV līdzīgā "misijā" ieradās arī Francijas prezidents Emanuels Makrons un Vācijas kanclere Angela Merkele.

Donaldam Trampam ir laiks līdz 12. maijam, lai izlemtu vai ASV turpināt dalību Irānas kodolvienošanās ietvaros vai izstāties no tās. Tiek ziņots, ka Tramps savu lēmumu paziņos otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!