Foto: EPA/Scanpix/LETA

Bijušais Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons, kurš savulaik aktīvi aģitēja par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), sestdien nosodīja aicinājumus rīkot vēl vienu "Brexit" referendumu, brīdinot, ka tas izraisīs stipras valsts iedzīvotāju dusmas.

Konferencē Deli vaicāts par arvien aktīvākajiem aicinājumiem atkārtot 2016. gada referendumu, Džonsons sacīja: "Man šķiet, ka tas nav iespējams."

"Es uzskatu, ka iedzīvotāju dusmas būs ļoti spēcīgas, un šī monotonija - cilvēki kļūs pilnīgi traki šīs idejas dēļ, ka viņiem par šo lietu jābalso atkal."

2016. gadā "tā bija ļoti sīva, ļoti šķeļoša kampaņa", atzina Džonsons, prognozējot, ka otrajā balsojumā rezultāts būs tāds pats.

Džonsons maijā pameta premjerministres Terēzas Mejas valdību, protestējot pret viņas piedāvāto "Brexit" vienošanos, kurā bija paredzēts, ka Lielbritānija "pagaidu risinājuma" ietvaros, kamēr tiek noregulēta Īrijas robežas problēma, uz laiku paliek ES muitas ūnijā.

Parlaments pēc tam šo vienošanos noraidīja, un Mejai, tuvojoties 29. martam, kad Lielbritānijai ES būtu jāpamet, jāpārvar vēl smagi politiski izaicinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!