Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs jaunākais pirmdien piedalīsies sava jaunākā brāļa Džeba Buša priekšvēlēšanu kampaņā Dienvidkarolīnas štatā.

Bijušais Floridas štata gubernators Džebs Bušs, kurš pretendē uz izvirzīšanu par ASV prezidenta vēlēšanu kandidātu no Republikāņu partijas, līdz šim priekšvēlēšanu procesā Aiovā un Ņūhempšīrā nav guvis panākumus, bet cer uz lielāku atbalstu Dienvidkarolīnā.

"Esmu pagodināts, ka mans brālis šonedēļ pievienojas man šajā kampaņā. Pievienojieties mums pirmdien Čarlstonā," ceturtdien mikroblogu vietnē "Twitter" rakstīja Džebs Bušs, pieminot pirmdien gaidāmo mītiņu Dienvidkarolīnas štata Čarlstonas pilsētā.

Tā būs pirmā reize, kad Džordžs Bušs jaunākais piedalīsies publiskā pasākumā kopā ar Džebu, kopš bijušais Floridas gubernators pērn jūnijā sāka savu priekšvēlēšanu kampaņu.

Džordžs Bušs jaunākais vēl aizvien ir pretrunīgi vērtēta figūra ASV politikā, jo viņa pirmās prezidentūras laikā ASV iebruka Irākā, bet neilgi pirms otrās prezidentūras beigām ASV ekonomiku piemeklēja krīze.

Džebs Bušs, cenšoties mazināt bažas par savu ietekmīgo radinieku ietekmi uz viņa politiku, pirms gada paziņoja: "Es esmu patstāvīgs cilvēks, un manus uzskatus veido manis paša domāšana un manis paša pieredze."

Pēc Baltā nama atstāšanas 2009.gada janvārī Džordžs Bušs jaunākais ir bijis relatīvi neuzkrītošs, un viņa sliktais reitings ir stabili uzlabojies.

Pērn jūnijā telekanāla CNN sabiedriskās domas aptaujā 52% amerikāņu sacīja, ka viņiem ir labs iespaids par bijušo prezidentu Džordžu Bušu jaunāko.

Dienvidkarolīna, kur Džebs Bušs un viņa pieci republikāņu sāncenši sacentīsies priekšvēlēšanās 20.februārī, var izrādīties viņam draudzīgs štats. 2000.gadā Džordžs Bušs jaunākais priekšvēlēšanās šajā štatā uzvarēja, iegūstot 53% balsu.

Ņūhempšīrā, kur Džebs Bušs priekšvēlēšanu kampaņā piedalījās kopā ar savu populāro māti Barbaru Bušu – eksprezidenta Džordža Buša vecākā dzīvesbiedri, viņš otrdien notikušajās republikāņu priekšvēlēšanās bija tikai ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!