Bijušais Ņujorkas mērs Rūdolfs Džuliāni pirmdien spēra soli tuvāk kļūšanai par kandidātu uz ASV prezidenta amatu no republikāņu partijas.
Viņš iesniedza Federālajā vēlēšanu komisijā paziņojumu par kandidēšanu, izveidojot komiteju kandidēšanas izpētei, kas viņam ļauj vākt līdzekļus, ceļot un algot personālu.

"Mums tas vēl ir jāpaziņo oficiāli un jāizdara dažas lietas, taču tas ir ļoti tuvu," telekanāla "Fox News Channel" programmā "Hannity & Colmes" paziņoja Džuliāni. "Mēs esam izdarījuši visu nepieciešamo, mums vēl ir jāizplata oficiāls paziņojums."

Džuliāni pavēstīja, ka šis solis viņu nostādīs tādā pat pozīcijā kā viņa konkurentus no republikāņu partijas Arizonas senatoru Džonu Makeinu un bijušo Masačūsetsas gubernatoru Mitu Romniju.

Viņš atteicās atklāt datumu, kad oficiāli izplatīs paziņojumu par kandidēšanu.

Šis solis varētu kliedēt šaubas republikāņu rindās, vai viņam ir nopietni nodomi kandidēt uz Balto namu 2008.gadā. Lai arī Džuliāni daudzās nacionālajās aptaujās apsteidz astoņus pārējos kandidātus no republikāņu partijas, arvien aktīvāk tiek spekulēts, ka viņš varētu nekandidēt.

Džuliāni atstāja mēra amatu 2001.gada beigās un kļuva par nacionālo varoni ar savu izlēmīgo rīcību pēc 11.septembra terora aktiem Ņujorkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!