Itālijas pilsētas Veronas dome uz laiku slēgs tā saukto Džuljetas māju, kur it kā dzīvojusi Viljama Šekspīra traģēdijas "Romeo un Džuljeta" varone, lai varētu noņemt no ēkas sienām daudzās mīlestības vēstulēs, ko tām pielīmējuši apmeklētāji.
Tūristu vidū populāro apskates objektu plānots atkal atvērt Svētā Valentīna dienā 14.februārī, un līdz tam laikam leģendārās ēkas sienas tiks pilnībā attīrītas no mīlestības vēstuļu un grafiti kārtas.

Uz papīra gabaliņiem rakstītās un ar košļājamo gumiju piestiprinātās atzīšanās mīlestībā šobrīd aizņem veselu Via Kapello ielas 23.nama sienu. Pati ēka ir celta vēl 12.gadsimtā, interjers, kas tajā saglabājies, tiek datēts ar 16. un 17.gadsimtu. Leģenda šo ēku saista ar Džuljetu tāpēc, ka tajā vairākus gadsimtus dzīvojuši Kapello ģimenes pārstāvji. Tiek uzskatīts, ka šī ģimene ir Šekspīra lugas varoņu Kapuleti prototips.

Ēkas pagalmā ir uzstādīta skulptora Nereo Konstantini veidotā Džuljetas bronzas skulptūra. Apmeklētāji ir nopulējuši skulptūras labo krūti līdz spīdumam, tomēr Veronas dome neplāno aizliegt šo rituālu. Savukārt mīlestības vēstuļu autoriem turpmāk nāksies izmantot elektronisko pastu un īsziņas - atzīšanās mīlestībā tiks demonstrētas uz liela ekrāna Džuljetas mājas zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!