Foto: AP/Scanpix

Grupai "Eagles of Death Metal" liegts piedalīties divos Francijas mūzikas festivālos pēc tam, kad grupas vokālists paziņoja, ka kluba "Bataclan" apsardzes darbinieki ir bijuši līdzdalībnieki 2015. gadā tur notikušajā teroristu uzbrukumā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

"Eagles of Death Metal" pērnā gada 13. novembrī uzstājās "Bataclan" koncertzālē Parīzē, kur koncerta laikā "Daesh" ("Islāma valsts") teroristu uzbrukumā dzīvību zaudēja 89 apmeklētāji.

Šī gada martā grupas dziedātājs Džese Hjūzs izteicās, ka daži no "Bataclan" apsargiem jau iepriekš ir zinājuši, ka klubā notiks uzbrukums. Pagājušajā nedēļā Hjūzs atkārtoti izteica līdzīgus komentārus

"Nevar noliegt, ka teroristi jau iepriekš bija klubā un viņiem kaut kā tur bija jātiek," Hjūzs pagājušajā nedēļā teica intervijā ārvalstu izdevumam.

"Bataclan" pārstāvji grupas vokālista komentārus jau agrāk nosaukuši par apmelojošiem. Klubs oficiālajā paziņojumā norādīja, ka vairums izmeklēšanā iesaistīto liecības norādot uz kluba apsargu profesionalitāti un drosmi, kā arī, ka pateicoties viņiem izdevies izglābt simtiem cilvēku dzīvību.

Pēc intervijas publicēšanas, Francijas mūzikas festivālu "Rock En Seine" un "Cabaret Vert" organizatori izsvītroja "Eagles of Death Metal" no dalībnieku saraksta, norādot, ka viņi pilnībā nepiekrīt Hjūza izteikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!