Foto: AFP/Scanpix
Ebolas vīrusa izplatību līdz šim nav izdevies ierobežot, turklāt nāves gadījumu skaita pieaugums turpina paātrināties. Paziņojumā bažas par slimības apkarošanu izteikusi starptautiskā organizācija "Ārsti bez robežām".

Pasaules Veselības Organizācijas (PVO) jaunākie dati liecina, ka pašlaik Ebolas vīruss skāris 567 cilvēkus. Gvinejā, Libērija un Sjerraleonē tas nogalinājis 350 pacientus, vēsta aģentūra AP.

Lielākā daļa nāves gadījumu - 267 - bijuši Gvinejā, tomēr tikai dažās dienās - no 15. līdz 17.jūnijam Ebolas saslimšanas gadījumu skaits Sjerraleonē pieaudzis par 39, bet astoņi cilvēki šajā laikā miruši.

PVO 2.jūlijā plāno reģionālu tikšanos Ganā, kā arī strādājot ar vietējām valdībām, lai tām nodrošinātu nepieciešamo palīdzību.

Tomēr "Ārsti bez robežām" norāda, ka uzliesmojuma ierobežošanai būs nepieciešams atvēlēt masīvus resursus.

Šī nevalstiskā organizācija jau iepriekš brīdinājusi, ka Ebolas vīrusa izplatība ir ārpus kontroles, bet tagad "Ārstu bez robežām" iespējas ir izsmeltas un tai ir grūtības reaģēt uz epidēmiju, kas skārusi 60 vietas trīs valstīs.

Ebolas vīruss izraisa ļoti bīstamu infekcijas saslimšanu, kas tiek nodota kontaktu ceļā ar asinīm, sekrētiem un citiem ķermeņa šķidrumiem.

Pret šo saslimšanu nav zāļu. Tā izraisa iekšējo asiņošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!