Ebreju kolonisti otrdien Jordānas upes rietumkrastā uzcēluši trīspadsmit jaunus apmetņu priekšposteņus, lai demonstrētu savu spēku pēc Izraēlas aiziešanas no Gazas sektora, paziņojusi kolonistu pārstāve Datja Ichaki.
Izraēla solījusi likvidēt desmitiem apmetņu priekšposteņu, kas okupētajā Rietumkrastā izveidotas bez valdības atļaujas, bet līdz šim nav to izdarījusi.

Kā pastāstījusi Ichaki, kas savulaik dzīvojusi vienā no Gazas sektora ebreju apmetnēm un pārstāv kolonistu organizāciju "Zemi Izraēlas ticīgajiem!", simtiem ebreju jauniešu sākuši celt koka un mūra mājas veco apmetņu tuvumā un uzslējuši tur teltis.

"Mēs gatavojamies paplašināties un turpināt būvniecību, mēs atjaunosim to, kas sagrauts, un parādīsim, ka apmetnes atdzims," viņa paziņojusi.

Kā izteicies avots Izraēlas bruņotajos spēkos, armija uzskata priekšposteņus par protestētāju telšu nometnēm un kolonisti esot izteikušies, ka vēlāk došoties projām.

Savukārt palestīniešu prezidenta Mahmuda Abasa pārstāvis Nabils Abu Rudeinē uzsvēris, ka kolonistu aktivitātes "nopietni apgrūtina palestīniešu centienus uzturēt mieru". Viņš aicinājis Izraēlu darīt šīm aktivitātēm galu un nojaukt jaunos priekšposteņus.

Dažus no kolonistiem, kas iesaistījušies šajās aktivitātēs, Izraēla savulaik izraidīja no Gazas joslas, vēl pirms no turienes šogad tika izvestas ebreju apmetnes un armija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!