Foto: Publicitātes attēls

Pārvadājumu firmas "Ecolines" reisa Tallina–Rīga vadītājs alkoholu neesot lietojis, bet viņa vietā pie stūres vēlāk nesankcionēti sēdies cits šoferis, reaģējot uz izskanējušo informāciju par policijas aizturēto autobusa vadītāju Igaunijā, portālu "Delfi" informēja firmas pārstāvis Tomass Užans.

Užans norādīja, ka visos izbraukšanas punktos "Ecolines" veic alkohola pārbaudes personālam. Tāda notikusi arī reisam Tallina–Rīga. "Ecolines" pārstāvis norāda, ka alkometra rādījums autobusa vadītājam bijis 0.

Vēstīts, ka 20 kilometrus no Iklas robežkontroles punkta "Ecolines" autobusu apturēja policija un konstatēja alkohola klātbūtni šofera organismā.

Kā skaidro Užans, Pērnavā veikta nesankcionēta autobusu vadītāja maiņa. Par tās iemesliem pašlaik tiek veikta dienesta izmeklēšana.

Tas saskan ar kādas pasažieres stāstīto, kura norādīja, ka Pērnavā izkāpis viens no autobusa vadītājiem.

Ziņots, ka Igaunijā sestdien pulksten 15.01 policija saņēmusi zvanu no kāda pasažiera, kurš pastāstījis, ka autobusa vadītāja braukšanas maniere ir aizdomīga – strauji bremzējot, viņš vairākkārt radījis bīstamas situācijas uz Tartu lielceļa.

Lielceļa 171. kilometrā policija apturēja autobusu un 50 gadus vecajam šoferim konstatēja alkohola klātbūtni organismā. Likumsakarīgi, viņam liegts turpināt vadīt autobusu, tāpēc pie stūres sēdusies viena no pasažierēm, kurai bijusi D kategorijas autovadītāja apliecība. Viņa ar autobusu aizbrauca līdz robežkontroles punktam, kur ar pārējiem pasažieriem gaidījusi ierodamies citu autobusu.

"Turpmāk pārskatīsim un pastiprināsim kontroles procedūras, un informēsim personālu, lai šādi incidenti nevarētu atkārtoties," vēsta "Ecolines" pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!