Cilvēkiem, kuri regulāri lieto "Ecstasy", samazinās dzimumtieksme, uzskata zinātnieki. Pētījumā, kura rezultāti varētu graut "Ecstasy" mīlas zāļu reputāciju, britu zinātnieki nākuši pie secinājuma, ka regulāriem lietotājiem interese par seksu zūd trīsarpus reizes biežāk, nekā tiem, kas šīs tabletes nelieto, ziņo laikraksts "The Times".
Psihologi norāda, ka rezultāti, kas iegūti, aptaujājot 768 cilvēkus Londonā, Mančesterā un Romā, ir satraucoši arī tādēļ, ka aptaujas dalībnieku vidējais vecums ir 20 līdz 23 gadi. Aizvien vairāk zinātnieku visā pasaulē ir secinājuši, ka "Ecstasy" atstāj ilgstošu ietekmi uz organismu.

Rezultāti atklāj īstu likteņa ironiju, jo cilvēki šīs tabletes lieto to tūlītējās iedarbības dēļ - "Ecstasy" rada īpašu labsajūtu un palīdz atraisīties, palielinot ķīmiskās vielas serotonīna līmeni smadzenēs.

""Ecstasy" pētījumi kļūst aizvien nomācošāki. Cilvēki lieto tabletes to pozitīvās iedarbības dēļ, bet mēs laika gaitā atklājam, ka tām ir aizvien vairāk negatīvu seku," sacīja Austrumlondonas universitātes psiholoģijas profesors Endrjū Perots.

Viņš uzskata, ka serotonīna līmeņa mākslīga paaugstināšana iznīcina organisma spēju radīt šo ķīmisko vielu smadzenēs. Viņaprāt, šīs spējas vēlāk vairs neatjaunojas, un līdz ar to cilvēks zaudē spējas izjust seksuālu baudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!