Foto: AFP/Scanpix

Pašpasludinātās "Luhanskas Tautas Republikas" (LTR) spēka struktūru darbinieki par dienestu nesaņem algu, bet gan pārtiku, atsaucoties uz Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērošanas misijas ziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

To novērotāji uzzinājuši no divām nesaistītām personām - separātistu "robežsarga" uz robežas ar Krieviju un LTR "policista" Krasnodonā.

Abi separātistu drošībnieki arī norādījuši, ka pagaidām strādā saskaņā ar Ukrainas likumiem, bet gaida LTR likumu pieņemšanu.

Vēstīts, ka 2. novembrī Donbasā notika starptautiski neatzītas separātistu vēlēšanas. "Luhanskas Tautas Republikā" par līderi kļuva Igors Plotņickis, bet "Doņeckas Tautas Republikā" Aleksandrs Zaharčenko.

Ukrainas spēku un Maskavas atbalstīto prokrievisko kaujinieku cīņas Donbasā, kas sākās aprīlī, ir prasījušas jau vairāk nekā 4000 dzīvību. Vardarbība turpinās par spīti septembrī Minskā noslēgtajam pamieram starp Kijevu un Krievijas atbalstītajiem separātistiem.

Konflikts sākās pēc Krievijas realizētās Krimas pussalas aneksijas. Aprīlī prokrieviskie kaujinieki sāka ieņemt drošības un valsts iestāžu ēkas Ukrainas austrumos, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!