Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lēmums nosūtīt Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotājus uz Ukrainas austrumu daļu bija "ārkārtīgi bezatbildīgs", ar šādu paziņojumu pirmdien nākusi klajā Krievija.

"Es vēlētos norādīt, ka tas bija diezgan liels piedzīvojums vai provokācija, neesmu īsti drošs, vest šos cilvēkus uz karsto punktu," norādīja Krievijas pārstāvis EDSO Andrejs Keļins.

"Cilvēki katru brīdi sagaida operāciju vai agresiju, situācija ir tik ļoti nokaitēta. Tādēļ bija ārkārtīgi bezatbildīgi sūtīt cilvēkus uz šo reģionu šajā saspringtajā situācijā," norādīja Krievijas pārstāvis.

Viņš arī apliecināja, ka Maskava vēlas, lai sagūstītie novērotāji tiktu atbrīvoti, un tā veic "dažus soļus", lai tas varētu notikt.

Jau ziņots, ka promaskaviskie separātisti piektdien Slovjanskā sagrāba gūstā astoņus EDSO novērotājus no Vācijas, Dānijas, Polijas, Čehijas un Zviedrijas, kā arī četrus ukraiņus.

Teroristi oficiālo delegāciju uzskata par "karagūstekņiem" un pieļauj, ka viņi varētu tikt atbrīvoti apmaiņā pret arestētajiem separātistiem.

Svētdien ķīlnieku sagrābēji atbrīvoja vienu novērotāju no Zviedrijas, ņemot vērā viņa veselības stāvokli, bet pārējie joprojām atrodas viņu gūstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!