Foto: AFP/Scanpix

Ukrainā pašpasludinātās republikas - "Doņeckas tautas republika" (DTR) un "Luhanskas tautas republika" (LTR) - plāno apvienoties, izveidojot Jaunkrieviju, un nacionalizēt industrijas un ekonomiskos resursus, norādīts jaunākajā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas Ukrainā ziņojumā.

EDSO ziņojumā norādīts, ka misijas dalībnieki Luhanskā tikušies ar LRT "prezidentu", kurš pavēstījis, ka LTR un DTR plāno apvienoties, izveidojot jaunu republiku - Jaunkrieviju. Tāpat "prezidents" norādījis, ka nozīmīgākās industrijas un ekonomiskie resursi tiks nacionalizēti.

Runājot par Ukrainā notikušajām Augstākās radas vēlēšanām, pašpasludinātās republikas "prezidents" norādījis, ka Ukrainas prezidenta Petro Porošenko pārstāvētā partija ir "miera partija", un pauda cerību, ka abas puses spēs vienoties, lai atjaunotu komunālos pakalpojumus.

Savukārt DTR pārstāvji misijas dalībniekiem sacījuši, ka skolotāju algas un iedzīvotāju pensijas turpmāk tiks maksātas no DTR budžeta.

Jau ziņots, ka konflikts Ukrainā aizsākās februārī, kad Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!