Foto: DELFI
Ēģipte cer uz tūristu atgriešanos. Pēc masu nemieriem atkal atklātas svarīgākās tūristu atrakcijas un apskates objekti, piemēram, Ēģiptes muzejs Kairā. Muzejā gan, jāatzīst, trūkst dažu ekspozīcijas objektu.

Ēģiptes senlietu ministrs paziņojis, ka muzeji apmeklētājiem atkal pieejami, sākot no svētdienas. Viņš cer, ka tūristi no visas pasaules drīzumā atkal atgriezīsies Ēģiptē.

Apmeklētājiem pieejams būs arī viens no svarīgākajiem Ēģiptes vēstures muzejiem - Ēģiptes muzejs Kairā. Diemžēl tur pēc   vandalisma aktiem trūkst astoņu vērtīgu senlietu. No tām atradušās vien četras. 

Septiņus centimetrus augstā faraona Ehnatona statuja, kas darināta 14. gadsimtā pirms mūsu ēras, atrasta kādā atkritumu tvertnē netālu no muzeja. Ehnatona statuja ir viena no skaistākajām faraona statujām un ir lielisks seno ēģiptiešu mākslas paraugs. Statuja tiks restaurēta un atkal izstādīta muzejā.

Vēl trūkstošo eksponātu vidū ir divas apzeltītas koka statujas, kas attēlo faraonu Tutanhamonu, kā arī Nofretetes figūriņa.

Pazīstamais muzejs atroda Brīvības laukumā - pašā Ēģiptes nemieru epicentrā. Pēc demonstrantu ielaušanās muzejā tas tika apsargāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!