Ēģiptē izveidota jauna apvienība – “Vistu partija”, kuras dalībnieki ir putnu gripas dēļ izputinātie putnkopji un putnu gaļas veikaliņu īpašnieki, informē ārvalstu prese.
Neplānoti radušos kustību tagad jau pārstāv vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku, un trešdien viņi bija sarīkojuši demonstrāciju pie Ēģiptes Tautas sanāksmes ēkas, ministru kabineta un radio un televīzijas ēkas Kairā, pieprasot valstij nekavējoties risināt putnkopju problēmas un kompensēt zaudējumus, raksta Ria Novosti.

Demonstranti neļāva izkļūt no ēkas deputātiem, kuri bija sapulcējušies, lai pārspriestu turpmāko rīcību nāvējošās slimības izplatības ierobežošanai.

Amatpersonas lēš, ka Ēģiptē ar putnkopību nodarbojas aptuveni divi miljoni cilvēku, un ieguldījums šajā nozarē pēdējo piecu gadu laikā bijis aptuveni 3,5 miljardi dolāru, bet tiešie zaudējumi pēdējo trīs gadu laikā – vairāk nekā 700 miljoni dolāru.

Pirmās ziņas par putnu saslimšanu ar putnu gripu no Ēģiptes pienāca 17.februārī, un kopš tā laika iznīcināti putni ap 120 slimības uzliesmojuma vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!