Foto: DELFI
Kairas tiesa sestdien aizmuguriski piesprieda piecu gadu cietumsodu bijušajam tirdzniecības un rūpniecības ministram Rašidam Mohammadam Rašidam par valsts līdzekļu izlaupīšanu.

Rašidam, kurš bija ministrs gāztā prezidenta Hosnī Mubaraka režīma laikā un no valsts ir aizbēdzis, arī piespriests deviņu miljonu Ēģiptes mārciņu (750 000 latu) naudassods.

Tiesa atzina, ka Rašids ir izlaupījis eksporta attīstības fonda līdzekļus.

Ēģipte ir izdevusi starptautisku orderi Rašida aizturēšanai. Eksministra atrašanās vieta nav zināma.

Pret lielāko daļu no bijušā Mubaraka režīma augstākajām amatpersonām notiek izmeklēšana par apsūdzībām korupcijā un varas ļaunprātīgā izmantošanā.

Jau ir notiesāti divi bijušie Mubaraka valdības ministri. Par finanšu noziegumiem bijušajam iekšlietu ministram Habibam al Adli piespriests 12 gadu, bet bijušajam tūrisma ministram Zoheiram Garranaham - piecu gadu cietumsods. Savukārt bijušajam finanšu ministram Jusefam Butrosam-Gali aizmuguriski piespriests 30 gadu cietumsods par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, lai nelikumīgi gūtu materiālu labumu.

Mubaraks atkāpās no Ēģiptes prezidenta amata 11.februārī pēc 18 dienu ilgiem masu nemieriem, kuru dalībnieki pieprasīja valdošā režīma maiņu.

Mubaraks un viņa dēli Gamals un Alaa tika apcietināti 13.aprīlī saistībā ar apsūdzībām korupcijā, valsts naudas izšķiešanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā personīga labuma gūšanai. Mubaraks, kurš pārcieta sirdslēkmi, atrodas slimnīcā Šarmelšeihā, bet viņa dēli - cietumā Kairā. Viņu tiesas prāva sāksies 3.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!