Foto: AFP/Scanpix
Varas iestādes ir atlikušas pirmdien plānoto gāztā valsts prezidenta Mohameda Mursi atbalstītāju izdzenāšanu Kairā, lai izvairītos no asinspirts, vēsta aģentūra AP.

Lēmums atcelt galvaspilsētā izveidoto divu protestētāju nometņu likvidēšanu pieņemts pēc tam, kad informācija par plāniem ar spēku izbeigt protestētāju pulcēšanos noplūda un nonāca mediju rīcībā, aģentūrai AP atklājusi kāda anonīma amatpersona.

Saskaņā ar iepriekš aģentūras rīcībā nonākušo informāciju, drošības spēki pirmdienas rītausmā plānojuši ielenkt vietas, kur pulcējas Mursi atbalstītāji, kas pieprasa armijas gāztā līdera atjaunošanu amatā.

Šāda drošības spēku rīcība varētu izprovocēt sadursmes ar tūkstošiem demonstrantu, skaidro AP.

3

Atsaucoties uz aģentūru LETA, jau ziņots, ka armija atstādināja Mursi no amata 3.jūlijā pēc vairākas dienas ilgušiem protestiem, kuros piedalījās miljoniem cilvēku. Kopš tā laika Mursi un Musulmaņu brālības atbalstītāji Kairā turpina nepārtrauktas protesta akcijas. Viņi noorganizējuši divas lielas sēdošās demonstrācijas pie Rabjas al Adavijas mošejas un Kairas Universitātes.

Kopš Mursi gāšanas sadursmēs starp Mursi atbalstītājiem, pretiniekiem un policiju nogalināti jau vairāk nekā 250 cilvēki.

Augsta ranga diplomāti no ASV, Eiropas Savienības (ES) un arābu valstīm pēdējo nedēļu laikā ir viesojušies Kairā, cerībā panākt risinājumu šai politiskajai krīzei, tomēr nesekmīgi.

Pagājušo trešdien Ēģiptes jaunie vadītāji paziņoja, ka Rietumu un arābu valstu centieni panākt risinājumu Ēģiptes politiskajai krīzei ir cietuši neveiksmi un atkārtoti solīja pārtraukt islāmistu sēdošās demonstrācijas pie Rabjas al Adavijas mošejas un Kairas Universitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!