Foto: AP/Scanpix

Ēģipte svētdien paziņojusi, ka palestīniešu islāmistu kustība "Hamas" līdz ar aizliegto Musulmaņu brālību bijusi iesaistīta Ēģiptes ģenerālprokurora Hišama Barakata nogalināšanā pagājušā gada jūnija beigās.

Kā žurnālistiem sacījis Ēģiptes iekšlietu ministrs Magdi Abdels Gafars, dalību atentāta plānošanā atzinuši 14 cilvēki, kas pieder pie 48 cilvēku grupas, kura "plānojusi lielu sazvērestību pret Ēģipti".

Pēc viņa teiktā, šie 48 cilvēki arestēti, un viņi visi pieder pie Musulmaņu brālības.

64 gadus vecais Barakats tika nogalināts mīnētas automašīnas sprādzienā Kairā. Viņš bija augstākā valdības amatpersona, kas noslepkavota kopš 2013.gada militārā apvērsuma, kurā tika gāzts Musulmaņu brālības atbalstītais prezidents Muhameds Mursi.

Ģenerālprokurora amatā Barakats tika iecelts pēc Mursi gāšanas un tika uzskatīts par sīvu islāmiskās opozīcijas pretinieku.

Barakata nogalināšana, par ko tobrīd neviens neuzņēmās atbildību, deva diezgan smagu triecienu Ēģiptes prezidentam Abdelfataham as Sisi, bijušajam armijas komandierim, kas gāza Mursi un 2014.gadā uzvarēja vēlēšanās, solot atbrīvot Ēģipti no islāmistu kaujiniekiem.

Varas iestāžu kampaņā pret Musulmaņu brālību simtiem cilvēku zaudējuši dzīvību un tūkstošiem ieslodzīti cietumos, bet vēl simtiem citu sasteigtās prāvās piespriests nāvessods un tūkstošiem - ieslodzījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!