Kāds gids Ēģiptē nolaupījis četrus tūristus no Vācijas un mēģina izmantot ķīlniekus, lai atgūtu savus bērnus, kuri dzīvo pie viņa bijušās sievas, kas ir Vācijas pilsone.
No ziņu avotiem aģentūra AFP uzzināja, ka tūristi tikuši nolaupīti pirmdienas vakarā netālu no Luksoras tempļa un tiek turēti kādā dzīvoklī Luksoras pilsētā aptuveni 500 kilometrus uz dienvidiem no Kairas.

Policija informēja, ka nolaupītie tūristi ir sievietes un ka viņu dzīvība nav apdraudēta, taču Vācijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka nolaupītie ir vīrieši.

Ķīlnieku sagrābējs ir bruņojies ar pistoli un granātām.

Pēc policijas rīcībā esošām ziņām, ēģiptiešu gids vēlas mainīt nolaupītos vāciešus pret abiem bērniem, kuri dzīvo pie mātes, iespējams Vācijā. Ķīlnieku sagrābējs esot jau sazinājies ar policiju Berlīnē, taču sīkākas ziņas par to netiek sniegtas.

Ēģiptes Iekšlietu ministrijas amatpersonas paziņojušas, ka vācieši nolaupīti "ģimenes strīda dēļ", un tam nav nekāda sakara ar politiku.

Vācijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre informēja, ka ārlietu ministrs Joška Fišers ir piedāvājis Ēģiptes amatpersonām uz notikuma vietu nosūtīt Vācijas īpašo uzdevumu vienību GSG 9.

Sīkākas ziņas par ķīlnieku krīzē iesaistītajām personām netiek sniegtas.

Ēģiptes tūrisma industrija 90.gados cieta smagus zaudējumus, jo musulmaņu kaujinieki nereti uzbruka ārzemju tūristiem, cenšoties panākt valdības gāšanu un islāma valsts pasludināšanu. Vardarbīgā kampaņa kulmināciju sasniedza 1997.gada novembrī, kad netālu no Luksoras tika nogalināti vairāk nekā 50 ārzemju tūristu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!