Ēģiptes Sīnāja pussalā pabeigti meklēšanas darbi Krievijas pasažieru lidmašīnas katastrofas vietā, paziņojis Ēģiptes valdības pārstāvis Husams al Kavišs.

Pēc viņa teiktā, aviokatastrofas galvenā versija ir tehniskas problēmas lidaparātā.

"Krievijas un ASV rīcībā esošie satelīti izslēguši terorakta iespēju. Viss norāda uz to, ka lidmašīna nokritusi iekšēju tehnisko bojājumu dēļ," intervijā telekanālam "Al Hayat" pavēstīja Kavišs.

Viņš sacīja, ka tagad valdība gaida melno kastu datu atšifrēšanas rezultātus, pie kā eksperti darbu sāka otrdien.

LETA infografika

Krievijas speciālisti uzskata, ka lidmašīnas nogāšanos izraisīja salona sprādzienveida dehermetizācija, kā iemesls vēl ir jānoskaidro. Pēc viņu teiktā, uz to norāda atlūzu nogāšanās vairāk nekā 30 kvadrātkilometru platībā. Turklāt par to, ka lidmašīnā noticis kaut kas negaidīts, liecina fakts, ka apkalpe nav raidījusi nelaimes signālu.

Lidsabiedrības "Kogalimavia" laineris "Airbus A-321" avarēja sestdien ceļā no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas uz Sanktpēterburgu. Dzīvību zaudēja visi 224 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Aviokatastrofu debesīs virs Ēģiptes Sīnāja pussalas varēja izraisīt neliela bumba, turbīnas izjukšana vai arī noguruma plaisas, atsaucoties uz Krievijas ekspertu vērtējumu, svētdien ziņoja laikraksts "Kommersant".

LETA infografika

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!