Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes tiesa piespriedusi nāvessodu 14 islāmistu kaujiniekiem par pagājušā gada vasarā notikušiem uzbrukumiem karavīriem un policistiem Sīnāja pussalā, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vēl četriem kaujiniekiem Ismaīlījas tiesa piespriedusi mūža ieslodzījumu. Visi apsūdzētie ir džihādistu grupas "Tawhid wa al-Jihad" locekļi. Astoņi no 14 nāvessodiem piespriesti aizmuguriski, liecina BBC rīcībā esošā informācija.

Grupējums "Tawhid wa al-Jihad" jau iepriekš ticis apsūdzēts par uzbrukumiem Ēģiptes Sarkanās jūras kūrortā 2004. – 2006. gadā, nogalinot desmitiem cilvēku.

Daži notiesātie uz spriedumu reaģējuši ar saucieniem "Dievs ir varens", bet citi vainoja Ēģiptes jauno prezidentu Mohamedu Mursi. "Mursi ir neticīgais un tie, kuri seko viņam, ir neticīgie," vienu notiesāto citē aģentūra "Reuters".

Pagājušajā vasarā notikušajos uzbrukumos Arīšā bojā gāja vismaz viens policists, karavīrs un civiliedzīvotājs. Kopš ilggadējā Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka gāšanas 2011. gada februārī Sīnāja pussala piedzīvo kaujinieku uzbrukumu vilni.

Jau vēstīts, ka augustā islāmistu kaujinieki pie robežas ar Izraēlu nogalināja 16 Ēģiptes karavīrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!