Foto: AFP/Scanpix

Divi drošības spēku pārstāvji un trīs civiliedzīvotāji gājuši bojā svētdien notikušās policijas un protestētāju sadursmēs Ēģiptes pilsētā Portsaīdā. Vēl simtiem cilvēku guvuši ievainojumus, vēsta aģentūra "Reuters".

Vardarbība sākusies, kad simtiem cilvēku protestēja pret desmitiem cilvēku apcietināšanu saistībā ar pagājušajā gadā notikušajiem futbola grautiņiem, kuros gāja bojā vairāk nekā 70 cilvēku.

Policija pielietoja asaru gāzi, lai izklīdinātu pie vietējās pārvaldes ēkas sapulcējušos demonstrantus. Veselības ministrija pirmdien paziņoja, ka 404 cilvēki ir guvuši ievainojumus. Savukārt Iekšlietu ministrija informē, ka divi tās darbinieki miruši no šautām brūcēm kaklā un galvā.

Nestabilitāte Ēģiptē valda jau divus gadus, kopš tautas sacelšanās laikā no amata atkāpās valsts ilggadējais vadītājs Hosni Mubaraks.

Vēstīts, ka Portsaīdā pērn 2.februārī futbola līdzjutēju izraisītās nekārtībās stadionā gāja bojā 74 cilvēki, viņu vidū viens policists, un tika ievainoti apmēram 1000. Nekārtības sākās tūlīt pēc tiesneša finālsvilpes spēlē starp ''Al-Ahly'' un ''Al-Masri'' komandām. Šogad janvārī tiesa par šiem nemieriem 21 cilvēkam piesprieda nāvessodu, bet pārējiem 52 lietā apsūdzētajiem spriedumu plānots nolasīt 9.martā.

Sprieduma paziņošana Portsaīdā izraisīja vardarbīgus protestus, kuros bojā gāja vairāk nekā 30 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!