Ēģiptes policija ir sākusi meklēt sešus Pakistānas iedzīvotājus, kas tiek turēti aizdomās par trim sprādzieniem Šarmelšeihas kūrortpilsētā, informē ārvalstu masu mediji.
Policija ir arī izplatījusi šo sešu vīriešu fotogrāfijas, ziņo aģentūras.

Ēģiptes veselības ministrija ir nākusi klajā ar informāciju, ka sestdien notikušajos sprādzienos gājuši bojā vismaz 64 cilvēki, taču slimnīcu pārstāvji apgalvo, ka mirušo skaits jau sasniedzis 88 cilvēkus, raksta BBC.

Policija saistībā ar sprādzieniem jau ir nopratinājusi vairāk nekā 70 cilvēku, un izmeklētāji pārbauda arī uzbrukumu iespējamo saikni ar pagājušā gada oktobrī notikušajiem sprādzieniem Tabas pilsētā Ēģiptē.

Tikmēr vēl viens grupējums uzņēmies atbildību par nedēļas nogalē Ēģiptes kūrortpilsētā Šarmelšeihā sarīkotajiem sprādzieniem, kuros tika nogalināti vismaz 88 cilvēki.

Svētdien kādā mazpazīstamā islamistu interneta lapā grupējums, kas sevi dēvē par "Ēģiptes mudžahedīniem", uzņēmies atbildību par agrā sestdienas rītā kūrortā sarīkotajiem sprādzieniem.

"Mēs paziņojam visai pasaulei, ka pieci cilvēki no "Ēģiptes mudžahedīniem" ietrieca piecas mīnētās automašīnas - vietējo taksometru, trīs taksometrus no ārvalstīm un mikroautobusu - cionistu citadelēs mūsu valstī," teikts paziņojumā.

"Mēs dodam ebrejiem un kristiešiem 60 dienas, lai viņi izvācas no Ēģiptes," teikts paziņojumā, kurā norādīts, ka agrāk izplatītais paziņojums nav bijis patiess.

Sestdien atbildību par sprādzieniem uzņēmās grupējums "Abdullaha al Azama brigādes", kas apgalvo, ka ir saistītas ar teroristu organizāciju "Al Qaeda".

"Mūsu mudžahedīnu brāļi nodarīja smagu triecienu krustnešiem un cionistiem un neticīgajam Ēģiptes režīmam Šarmelšeihā, mērķējot uz "Ghazala Gardens" viesnīcu un veco tirgu," teikts internetā publicētā paziņojumā. "Šī operācija ir atbilde uz noziegumiem, ko ļaunie spēki pastrādājuši pret musulmaņiem Irākā, Afganistānā, Palestīnā un Čečenijā. Mēs nebaidāmies no Ēģiptes tirāna."

Abi paziņojumi publicēti interneta lapās, kas netiek uzskatītas par ar "Al Qaeda" saistītām lielām interneta lapām, un nav iespējams apliecināt to autentiskumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!