Foto: AFP/Scanpix
Ēģiptē ceturtdien streiko policisti. Likumsargi pieprasa iekšlietu ministra atkāpšanos un atsakās turpmāk būt par politikas instrumentiem, pavēstīja drošības jomas amatpersonas.

Atsevišķos apvidos jau pirms vairākām nedēļām bija manāmas policijas neapmierinātības izpausmes, bet ceturtdienas streiks jau aptvēris reģionus visā valstī, kā Kā Kairas un Aleksandrijas rajonus, tā arī Nīlas deltas, Suecas kanāla, Sīnāja pussalas un valsts dienviddaļas provinces.

Vairāki desmiti policistu bija ieslēgušies Kairā Kasr an Nilas rajona policijas iecirknī un pieprasīja iekšlietu ministra Muhameda Ibrahima atkāpšanos. Atbilstoši protestētāju teiktajam ministrs, darbojoties saziņā ar prezidenta Muhameda Mursi Musulmaņu brālību, likumsargus cenšas izmantot politiskās cīņās.

"Brālības ministr, atkāpies," sauca protestētāji.

Policisti vēlas, lai likumos skaidri būtu noteiktas viņu pilnvaras un pienākumi, kā arī ir pieprasījuši ieročus, lai varētu tikt galā ar nebeidzamajiem protestiem.

"Mēs gribam palikt ārpus politikas," privātajai televīzijai sacīja kāds streikotājs.

Policija, īpaši jau Centrālie drošības spēki, vairākkārt piedalījušies vardarbīgās sadursmēs ar protestētājiem. Līdz ar to sabiedrības uzmanība arvien vairāk tiek pievērsta institūcijai, kas jau ilgu laiku tiek apsūdzēta pārkāpumos.

"Mēs gribam likumu, kas mūs aizsargā. Viņi mums saka stāties pretī protestētājiem, bet tad, kad mēs to darām, mūs liek cietumā," skaidroja policists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!