Ēģiptē tiesas priekšā būs jāstājas kādam 36 gadus vecam vīrietim, kura mīļākais izrādījies nepilngadīgs jaunietis, otrdien ziņoja laikraksts "Al-Gomhoria".
Laikrakstā teikts, ka Muminam Sādedinam maijā jāierodas Zakazikas tiesā, 60 kilometrus uz ziemeļiem no Kairas. Viņam izvirzīta apsūdzība par sava partnera "goda aizskaršanu" un "sabiedrības vērtību un tradīciju graušanu". Sādedina draugs vēl nav sasniedzis 18 gadu vecumu.

"Al-Gomhoria" arī raksta, ka pārītis esot izgatavojis sev viltotu laulību apliecību. Ja tiesa Sādedinu atzīs par vainīgu, viņam draud trīs gadu ilgs cietumsods. Pagaidām nav skaidrs, vai tiesāts tiks arī viņa nepilngadīgais mīļākais – tehnoloģijas institūta students – kurš nozuda pēc tam, kad pirms divām dienām tika atbrīvots no apcietinājuma.

Šī lieta Ēģiptes masu informācijas līdzekļos izraisījusi diskusiju par konservatīvās sabiedrības vērtību maiņu. Vairākums no Ēģiptes 64 miljoniem iedzīvotāju ir musulmaņi. Kāds laikraksts pagājušajā nedēļā aicināja homoseksuālistus sodīt ar nāvessodu.

Taču Ēģiptes kriminālkodeksā par homoseksuālām attiecībām pieaugušu cilvēku starpā sods nav paredzēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!