Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijušā Ēģiptes prezidenta Mohameda Mursi dēls Abdulahs esot miris pēc letālas vielas injekcijas, atsaucoties uz viņa advokātiem ziņo Tuvo Austrumu medijs "The New Arab". Tādējādi viņi apstrīdējuši iepriekš izskanējušo oficiālo slēdzienu, ka Abdulahs, kurš mīklainos apstākļos mira tieši pirms gada, piedzīvojis sirdslēkmi.

Mursi tēvs pēc Arābu pavasara protestiem 2011. gadā un tiem sekojošās autoritārā valsts līdera Hosni Mubaraka gāšanas 2012. gadā kļuva par pirmo demokrātiski ievēlēto Ēģiptes prezidentu. Viņu gan jau 2013. gadā gāza armijas ģenerālis un Mursi paša izvēlētais Aizsardzības ministrs Abdelfatahs as Sisi.

Mursi tika piespriests nāvessods, kas pēc starptautiska spiediena tika atcelts, taču viņš palika ieslodzījumā, kur pērn jūnijā mira. Viņa nāves oficiālais iemesls arī ir sirdslēkme, tomēr pastāv uzskats, ka letālu iznākumu varētu novērst atbilstoša ārstēšana, kas viņam neesot bijusi pieejama.

Viņa tobrīd tikai 25 gadus vecais dēls Abdulahs kļuva par galveno apsūdzības uzturētāju, vainojot vairākas Sisi valdības amatpersonas, tostarp iekšlietu ministru un tēva lietu skatošo tiesnesi bijušā prezidenta noslepkavošanā.

Dažus mēnešu pēc sava tēva nāves Abdulahs pēkšņi sajuties slikti pie stūres un piedzīvojis krampjus. Viņš apzināti nogādāts aptuveni 20 kilometrus attālā slimnīcā, tā vietā, lai nogādātu viņu kādā tuvākā medicīnas iestādē, tagad apgalvo viņa lietu uzturošie juristi Londonā bāzētā advokātu birojā "Guernica 37". Viņi paziņojuši, ka Mursi slimnīcā ievests jau miris, un nāvi izraisījusi letālas vielas injekcija, par ko, kā liecinot kāda gaismā nākusi informācija, zinājušas arī vairākas amatpersonas.

Pirms gada mediji, atsaucoties uz amatpersonu teikto, vēstīja, ka saistībā ar Abdulaha Mursi nāvi netiekot izskatīts noziedzīgs nolūks, jo viņam bijušas problēmas ar veselību jau iepriekš.

Islāmists Mursi, būdams 68 gadus vecs, pērn 17. jūnijā saļima tiesas zālē. Viņš zaudējis samaņu pēc aptuveni piecu minūšu ilgas runas izteikšanas. Visus viņa sešus apcietinājumā pavadītos gadus Mursi esot liegta atbilstoša medicīniska aprūpe, kā arī ģimenes apciemojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!