Foto: AFP/Scanpix
ģiptes Iekšlietu ministrija sestdien atkārtoti aicinājusi gāztā prezidenta Muhameda Mursi atbalstītājus pārtraukt viņu rīkotās sēdošās demonstrācijas, norādot, ka Musulmaņu brālībai tikšot ļauts piedalīties valsts politiskajā dzīvē.

Televīzijā nolasītajā paziņojumā ministrija aicinājusi demonstrantus, kas kopš 3.jūlija, kad armija no amata atcēla pirmo demokrātiski ievēlēto prezidentu, bez pārtraukuma uzturas Rābijas al Adavijas un Atmodas laukumos, atgriezties savās mājās un pie saviem darbiem.

"Jūsu miermīlīgā un drošā aiziešana ļaus brālībai atgūt vietu demokrātiskajā politiskajā procesā," teikts ministrijas paziņojumā.

Vienlaikus ministrija brīdina, ka protestētāju turpmāka uzturēšanās laukumos "pakļaus tos tiesiskām darbībām par viņu līdzdalību virknē noziedzīgu nodarījumu", kurus pastrādājuši daži protestēju vidū esošie cilvēki, tostarp par "nogalināšanu, spīdzināšanu, nolaupīšanu, ieroču nēsāšanu un mudinājumiem uz vardarbību".

Tā ir jau otrā reize, kad ministrija aicina protestētājus izklīst, taču islāsmisti pauž apņēmību turpināt savas demonstrācijas, kamēr Mursi netiks atjaunots prezidenta amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!