Foto: AFP/Scanpix
Atentātā mēģinājumā ceturtdien izdzīvojis Ēģiptes iekšlietu ministrs, kad pie viņa konvoja Kairā eksplodējusi bumba, atsaucoties uz vietējiem medijiem un amatpersonām vēsta aģentūra "Reuters".

Sprādzienā cietuši vismaz 10 cilvēki, bet pats ministrs Mohameds Ibrahims (attēlā centrā) izsprucis cauri sveikā, ziņo avoti drošības struktūrās. Policisti nogalinājuši divus uzbrucējus, informē aģentūra.

Ibrahims ir viens no tiem, kuri atbildīgi par varas iestāžu vēršanos pret jūlijā no amata gāztā prezidenta Mohameda Mursi atbalstītājiem, kuri Kairas ielās rīkoja plašus protestus.

Spridzeklis eksplodējis pie ministra konvoja, informēja drošības avoti. Tikmēr valsts kontrolētais kanāls “Nile TV” sākotnēji ziņoja, ka elles mašīna bijusi ievietota automašīnā, bet vēlāk precizēja, ka bumba pa konvoju mesta no kādas ēkas.

Aculiecinieki “Reuters” korespondentam notikuma vietā pastāstīja, ka eksplodējis ministra automašīnai tuvumā esošs transportlīdzeklis.

Kopš armija, pēc miljoniem ar demokrātiski ievēlētā islāmistu prezidenta Mursi darbību neapmierinātu iedzīvotāju protestiem, trešajā jūlijā gāza valsts vadītāju no amata, sekojošās sadursmēs un Mursi atbalstītāju protestos ir gājuši bojā vairāk nekā 1000 cilvēku.

Armijas atbalstītā pagaidu valdība plaši vēršas pret islāmistiem. Aizturēti ir daudzi Mursi pārstāvētās "Musulmaņu brālības" līderi.

Ēģipte islāmistu nemierus piedzīvoja jau divdesmitā gadsimta deviņdesmitajos gados, kad spridzināšana un šaušana destabilizēja situāciju valstī un kaitēja tūrisma nozarei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!